De Samenwerkingscoach

 

Slechte samenwerking in uw managementteam?

Of een moeizame verstandhouding tussen de bestuurder en de Ondernemingsraad?

Een samenwerkingscoach kan daarin verandering en verbetering aanbrengen.

 

U merkt als voorzitter of lid van uw managementteam of als bestuurder dat de samenwerking moeizaam verloopt. Er zijn wrijvingen, ruzies en spanningen. Besluitvorming is gebrekkig of komt zelfs niet tot stand. En dat in een tijd van crisis, waar alle activiteiten moeten zijn gericht op overleven!

 

De samenwerkingscoach brengt d.m.v. zijn mediationvaardigheden in beeld waar de schoen wringt. Hij doet dat in vertrouwelijke gesprekken (en in een veilige omgeving) met elk van de betrokkenen afzonderlijk en weet daarbij klachten en zorgen te vertalen in behoeften en belangen. Daarna zal de samenwerkingscoach in plenaire bijeenkomsten het mogelijk maken om de samenwerkingsproblemen in een oplossingsgerichte sfeer te bespreken. Daarbij weet de samenwerkingscoach de kwaliteiten van elk van de leden van het team naar voren te halen en te versterken.

Deze aanpak leidt tot zelfinzicht en tot inzicht in de sterke en in de (onvermijdelijk aanwezige) zwakke kanten van de collega’s.

Ook in verscheidenheid kan men immers samen sterk staan!

De opbrengst van inschakeling van een samenwerkingscoach is: betere resultaten in samenwerking en dus efficiency en een aanzienlijke besparing in kosten, tijd en ergernis.

Uw managementteam is gereed om de crisis te weerstaan!